Tips för skönare flygresor

Att flyga är en nödvändighet för många i jobbet, och en rolig, spännande eller lite jobbig del av en semesterresa. Vi skulle vilja tipsa om lite saker som gör resan smidigare och skönare både för dig och dina medresenärer.

Först, se till att ha bekväma kläder med dig. Det är A och O när du reser. Saker att tänka på där är att ha bekväma och inte för tighta byxor. Något du kan röra dig i och som inte klämmer åt. Ett annat tips är att ha en jacka med bra fickor, så att du lätt kan stoppa undan dina prylar när du sitter i sätet. En luvtröja är skönt, gärna en med dragkedja, så att du kan lätt kan reglera värme och ta på och av tröjan. Luvan är skön att dra upp om du ska sova. Och till sist, men inte minst, packa ner ett par rena strumpor i handbagaget. Man känner sig renare och fräschare bara av att byta bort ett par lite fuktiga strumpor.

Packning då? Jo, det har man såklart. Om du reser bara några dagar vill du säker slippa att vänta på bagaget i ankomsthallen, och tar med dig din väska in i kabinen. Det är helt okej, men tänk i så fall på att om du inte kan lägga den precis ovanför din plast, försöka att få en plats närmare utgången, så blir allt mycket smidigare både för dig och alla andra när ni ska av planet. 

När du ska åka långt och vara borta länge kanske du faktiskt chackar in din väska. Tänk i så fall på att ha ett så litet handbagae som möjligt, så att du enkelt kan ha det med dig i stolen, kanske under sätet framför dig, utan att det är i vägen. På så sätt slipper du hoppa upp och ner när du ska byta ut din padda mot din bok, och du slipper ha plånboken i fickan, den kan gott få bo i din ganska lilla väska.