Kanske det blir semester i Norrbotten?

Posted by Mikael Nilsson on June 17, 2021
Flyg

Höga berg och djupa dalar. Vacker natur och midnattssol. Tänk att detta finns att hitta i Sverige. Förmodligen blir det ännu en sommar med semester i Sverige. Varför inte åka på semester till ett ställe där allt är tvärtemot storstan. Åk till lugnet, åk till ett ställe plats för äventyr, åk till Norrbotten. Det kommer garanterat vara en resa du aldrig kommer glömma.

Landets största län

Visste du att Norrbotten är Sveriges största län. Dessutom är minoritetsspråk som finska, meänkieli och samiska språk som talas här. I Kiruna finns en gruva med järnmalm, faktiskt världens största. Ännu en fakta om Norrbotten är att där bor Europas enda urfolk, samerna. Också värt att nämna är att den lägsta temperaturen som blivit uppmätt i Norrbotten är -52,6 grader.

Spännande aktiviteter

Det finns något för alla i Norrbotten, både för dig som vill åka med några vänner eller dig som vill åka med familjen. Norrskensturer, besök till arktiska sjön, Storforsens naturreservat eller vandring i fjällen är bara några få exempel på aktiviteter i Norrbotten. Varför inte hyra en stuga och utforska allt som går att göra. Klicka dig vidare online, det finns en hel del stugor som är redo för uthyrning under din semester.