Förbered egen underhållning för flygresan

Posted by rnn.yqe. on May 02, 2019
Flyg, Resa

Att sitta på ett plan i flera timmar utan något att göra är minst sagt inte ett rolig upplevelse. Men oavsett om man ska flyga jorden runt eller bara till ett annat land i Europa är det smart att tänka på underhållningen.

Samtala med säteskompisen

Flyger man tillsammans med någon eller några är det ju ganska självklart att man kommer att prata med dem under flygets gång. Är man utåtgående kan man ju göra detta även om man sitter bredvid en främling. Destinationen är ju en sak man har gemensamt och kan vara ett trevligt öppningssamtal

Ta med en bok

Även om man flyger med familj eller vänner kan det hända att man inte sitter bredvid varandra eller personen bredvid känner för att ta en tupplur. Då måste man ju underhålla sig själv och det finns en väldigt bra anledning att man kan hitta försäljning av böcker på nästan varenda flygplats. Att läsa en bok istället för att sitta framför en skärm av något slag är också perfekt om man själv tänkt sova någon gång under resan.

Ljudböcker, musik och podcasts

Vill man dock stänga ute ljudet av flygplanen och allt annat runtomkring en och inte gillar att använda öronproppar kan man åtminstone skaffa sig ett par riktigt bra hörlurar och faktiskt lyssna på något underhållande. Förbered då mobilen med gott om lyssningsmaterial. Kanske till och med både för tur och returresan.

Spela spel på mobil eller surfplatta

Mobilen följer ju med i stort sett var vi än beger oss och en av de många underhållningsmöjligheter den erbjuder oss är spel av all dess slag. Allt från avancerade pusselspel till enkla casinospel där man kan vinna en slant eller två. Tänk dock på om spelet kräver internetuppkoppling eller inte och huruvida det finns wifi ombord eller ej.

Titta på film och serier

Under längre flygresor sitter man ofta i plan med inbyggda skärmar bak på varje säte. Dessa har ofta ett stort utbud av både film och serier man kan spendera tid med. Kanske börja se den där nya serien som alla talar om eller se om en riktig filmklassiker från förr?