Sommarens stora händelser i Sverige

Posted by Mikael Nilsson on April 17, 2018
Uncategorized

Det är dags att planera dina äventyr för sommaren. Det är lika bra att vara ute i god tid så du hinner boka flyg och köpa biljetter till evenemangen. Här kommer våra rekommendationer på vad du borde boka in för sommaren 2018: 

Medeltidsveckan

Ta tillfället att boka en flygbiljett redan nu för att komma undan så billigt som möjligt. Flygen och båtarna blir snabbt fullbokad inför Medeltidsveckan i Visby. Det är den stora stadsfesten i staden, det är gratis inträde men vill du se tornerspel eller teater behöver du köpa en biljett. Boenden blir också snabbt bokade och blir dyrare ju längre du väntar. Under den här veckan får staden över 40 000 besökare och det finns 500 evenemang att bevittna.

Sweden Rock Festival

Den största hårdrocksfestivalen i Sverige som gång på gång visar upp stora världsstjärnor på sina scener. Festivalen är alltid i Sölvesborg och biljetter finns redan att köpa. Sweden Rock är i början av juni, mellan 6-9 juni. Du kan välja om du vill tälta på området, hyra en stuga, köra dit husvagnen eller hitta någon som hyr ut sitt hus eller lägenhet närmare staden. På området hittar du mat, marknadsstånd, merchendise, öltält och tusentals hårdrocksfantaster som du!

Volvo Ocean Race

Varje år ger sig de bästa seglarna i världen ut havet. Volvo Ocean Race började redan 2017 och fortsätter en bit in på 2018. De stora båtarna tävlar om att komma först i land på de olika stoppen och att vara först över mållinjen. Tack vare den starka kopplingen mellan Volvo och Sverige är det alltid i stopp i Göteborg under tävlingen. Och i år kommer seglarna i land mellan 14-21 juni, det är sista stoppet innan målgången. Det blir en liten stadsfest varje gång och något som alla borde få uppleva. Det är häftigt att se de pampiga segelbåtarna komma i land och har du tur får du se en lite kapplöpning till kajen.