En billigare julsemester

Posted by Mikael Nilsson on November 20, 2015
Flyg, Resa

shutterstock_159521273Alla vill inte vara hemma under jul och nyår. En del väljer denna lilla ledighet som en extra semesterchans och åker iväg för att fira högtiderna på varmare breddgrader. 

Billigare boende

Om ni ska bo på hotell får man vara beredd att betala ganska mycket för bara en säng, dusch och frukostbuffé. Innan ni bokar upp er kan ni kolla på kupongerna.se efter rabattkoder som går att använda på olika hotellbokningssajter. I slutändan räknas varje hundralapp man kan spara in. Speciellt under jultider när det går tillräckligt med pengar på gåvor.Handlar er resa mer om att göra saker, vara utomhus eller göra äventyrliga saker i stad eller djungel, kan man istället välja ett enkelt vandrarhem att sova på. Man kan fortfarande få egna rum men det billigaste alternativet är så klart när flera personer delar.

Billigare flyg

Undvik turistmålen och de klassiska vinterdestinationerna: Thailand och Kanarieöarna blir bara dyrare ju kallare det är i Sverige. En flygstol till Thailand går på många tusen under julhelgen. Välj ett mindre populärt resmål som fortfarande erbjuder värme och aktiviteter.Var ute i god tid när du bokar, redan nu börjar det bli sent för att få bättre pris. Det är billigare att flyga om man kan acceptera en del väntandes och mellanlandningar. Om resen blir många extratimmar på grund av det, kan man försöka åka en dag tidigare än man planerat så halva semestern inte sker på en flygplats.Se till att rensa cookies på datorn när du letar efter flygbiljetter, annars sparas cookies i datorn som hemsidorna kan använda sig av och då kan det hemsida visa dyrare priser än när du var där första gången. Hemsidorna vet nämligen att det är större chans att man bokar en resa när man besöker sidan för andra gången.