Värsta och bästa turistländerna

Posted by marie on May 27, 2014
Resa

När det kommer till artighet och hjälpsamhet finns det olika nivåer och en hel del av artigheter ligger i kulturen och språket. Därför kan vissa länder kännas exkluderande och oartiga medan andra är väldig t hjälpsamma och trygga runt turister. 

turister

CNN har presenterat en lista via Skyscanner om vilka länder är mest oartig mot turister och, inte helt förvånande, så tog Frankrike hem förstaplatsen. Främst för att de har en tendens att aldrig byta språk. Frågar du något på engelska så svarar de på franska. Servitrispersonalen kan också ha ett visst högmod mot turister eftersom många har varit servitörer hela livet.

En annan på listan var Kina som kom sexa, strax före USA. Kinas service kan dock kännas oartig och ohjälpsam eftersom många i det yrket kommer från landsbygden, är unga och att kineser är oftast blygare än västerlänningar.

Vill man åka till de artigaste länderna är Japan ett bra alternativ där artighet och etikett är en stor del av vardagen. Du kommer också att hitta de trevligaste och hjälpsammaste personer i Karibien och Brasilien som blev framröstade som två och etta. I Brasilien har man en mycket mer närgången och öppen kultur som inte skyr främlingar eller turister.