Se världen

Posted by marie on May 06, 2014
Resa

Den svenska sommaren kan vara lite av en besvikelse. Det regnar på midsommar, solen värmer inte så mycket och rätt som det är blir det mulet och det enda som rör sig utomhus är myggen. Håller du med? Dags att åka ut i världen och se dig omkring. Det kommer att förändra dig som människa.

Costa Rica

En magisk liten ö som till ytan är ungefär som 10% av Sveriges. Platsen är dock sprängfylld med aktiviteter och sevärdheter, du behöver inte sitta still i en minut om du har spring i benen. Gillar du mer att ligga på playan och ta ett dopp då och då kan Costa Rica leverera detta också! Ön har flera exotiska djur, bra vågor för surfing och är van med turism. Det betyder att du kan få dig en skräddarsydd resa. Låt en reseledare eller turistbyrå planera in allt du vill se och göra. Det enda du behöver göra är att sätta dig på planet och åka.

Japan

Välkommen till en kulturchock. Här kommer du att se ett organiserat, arbetsvilligt folk som älskar karaoke och västerländsk kultur. Det är också ett av få länder i världen där man föder allt färre barn. Landet har en stor matkultur som består i grunden av fisk och ris men du kan fortfarande hitta en snabbmatskedja runt knuten eller ta del av landets version av pizza:”okonomiyaki”. En av de vackraste saker du kan se i landet är körsbärsblomningen. Tusentals människor inträder landets parker för att ha en härlig picknick medan de rosavita bladen faller från körsbärsträden.

Los Angeles

Vad vore en resa runt världen utan att se Amerika. Och för oss i Sverige är vi väl mest påverkade av Hollywood, så varför inte åka till staden som gör flest filmer? Åk till Beverly Hills och gå samma fotspår som Julia Roberts och ungdomarna från Beverly 90210. Man kan också gå en guidad tur genom stora “movie sets” där ett dussintals filmer spelats in. Här kan det också vara bra att göra en planering över vad du vill se. Det finns så mycket, det kan vara svårt att få se allt på bara ett besök. För rätt som det är fastnar du i en av Los Angeles världskända trafikstockningar, eller så kan du hyra en bil och vara en del av det levande flödet på vägarna.