Se Sverige

Posted by marie on May 12, 2014
Resa

Det är inte alltid man vill eller kan åka utomlands. Vissa glömmer hur stort Sverige är och hur mycket kultur och aktiviteter det finns att ta del av i vårt egna, avlånga land. Det kan vara en kul grej att väja ut tre-fyra resemål och flyga mellan dessa. Om vi skulle göra en sådan semester hade vi börjat med de här platserna:

Malmö

Vi har reste långt ner i Sverige och fått smaka på ett lite mer europeiskt klimat. Här hade vi såklart tagit oss en titt på världskända arkitekturskapelsen Turning Torso. Vi hade också passa på att åka ner innan 17 maj så vi kunde vara med på Restaurant Day: en tillställning där vem som helst kan registrera sin restaurang och sedan servera folket från gatan eller vagnar. Tanken är att även de som inte har en egen restaurang ska kunna bjuda på sin mat och bakning. Och i en sådan storstad finns det ingen brist på boenden så vi stannar nog i några dagar.

Örnsköldsvik

Sedan reser vi upp till nedre Norrland och besöker staden som gett oss stora profiler som Peter Forsberg och Sedin-bröderna. När det kommer till hotell i Örnsköldsvik hade vi valt att bo på Strand City Hotell: det är prisvärt, mysigt och nära till centrum. Här är vi också nära Höga Kusten och behöver bara lämna hotellet för att mötas av berg, hav och fantastisk natur. I början av månaden invigde stadens museum sin nya utställning för barn och vuxna: Nolavonda. Konceptet är att utomjordingar har landat i jordens tid och rum och stulit bitar av vår historia som de förvarar i sitt rymdskepp i hopp om att lära sig mer om jordens barn.

Kiruna

Vi hade avslutat semestern i Kiruna: den lilla staden som håller på att flyttas. Ishotellet har lagt ned för säsongen så vi tar in på vandrarhem för att spara de sista slantarna till Kirunas stora sommarfestival: den 26 juni anordnas Kirunafestivalen och man kan se massor av artister under bar himmel. Exempelvis kommer Agnes, Status Quo, Ace Wilder och Crucified Barbara att uppträda.